San Francisco in tetovaže

Na potovanje sem odšla z velikim pričakovanjem in sicer, da bom videla veliko različnih stilov, motivov in tehnik tetovaž. Izkazalo se je za resnično, ampak moram priznati, da so bile moje predstave drugačne (čeprav vedno poizkušam potovati brez predhodnih pričakovanj:)) – v mislih sem imela predvsem več večjih tetovaž, npr. celotne rokave, vratove, hrbte,… Seveda pa je takšnih še vedno precej več kot pri nas. Tattoojev je bilo res ogromno, če sem se s pogledi posvetila le temu sem “srečala” kakšnega na vsakem koraku – res super je opazovati tattoo-je, ki živijo in dihajo skupaj z nami.

Nisem se morala upreti, da nebi vseh teh vtisov tudi fotografirala. S tem namenom sem se sprehaja po ulicah velemesta s fotoaparatom v rokah. Če bi želela fotografirati vsak viden tattoo bi lahko imela fotoaparat kar prilepljen nase:)) Večina fotografij je nastalo kar med sprehajanjem saj sem želela tetovaže na ljudeh ujeti v njihovem naravnem gibanju in ne v zrežiranih pogledih – naj bo tattoo prikazan s svoje naravne strani:)

Tako, dovolj besed in več fotografij:)) Uživaj!

Pogosti so manjši tattoo-ji, ki med seboj niso povezani v celoto.

Predvsem me je navdušila silhueta mesta, ki jo ima upodobljeno okrog desne noge. Všeč mi je ideja in tudi zgleda super!

Ta par sem po naključju srečala večkrat in komaj v drugo sem opazila njena tattoo-ja. Na vsaki roki ima po eno krilo – brez senčenja samo linije. Po tem ko sem posnela fotografijo sem fanta ob njej opozorila na njegov odprt nahrbtnik – mislim da se je zahvalil nekje 5x:))

Njegov tattoo sem zaradi velikosti in črnine opazila na daleč. Bil je kuhar v restavraciji pred katero je sedel – kot dokaz, da jim ni potrebno skrivati svojih tetovaž na delovnih mestih (vsaj v takšnih ne – v javnih ustanovah so še vedno neke vrste tabu).

Jing-jang – popularen, pogosto upodobljen motiv.

Eden izmed tistih, ki si upajo. Kot sem napisala že zgoraj, sem takšnih tattoo-jev pričakovala več, ampak so tudi tam bili redkost – na dan sem videla le enega ali dva:))).

Zanimive so mi bile tetovaže, ki jih na ulicah nisem videla v celoti in je tako lahko moja domišljija dokončala preostanek motiva.

Zelo dober design – različno motivi prikazani znotraj posameznih okenc. Spominjale so me na strip, ki je bil prilagojen telesu in se je tako z njim popolnoma ujemal.

In še en kuhar:), ki sem ga zmotila med njegovim odmorom. Ker nisem uspela ravnodušno odkorakat mimo njegove tetovaže, sem pristopila do njega in ga vprašala če lahko posnamem kakšno fotografijo. Z veseljem je ostal v pozi kakršni je bil, čeprav sem mu s tem prikrajšala kak dim ali dva njegovega cigaretnega odmora – neverjo prijazni ljudje!

To fotografijo sem v osnovi želela izključiti iz izbora fotografij za to objavo, ampak se je med obdelovanjem fotografij zgodilo nekaj kar me je prepričalo, da jo ohranim. Če si ne želiš pokvariti “presenečenja”, si poglej fotografijo brez da bi prebral naslednji stavek:). Kaj me je torej presenetilo … v zgornjem levem kotu sem opazila moškega:)) – mislim, da se je puma prestrašila:)).

Ravno v tem primeru sem najbolj zaznala sporočilnost tetovaž. Punca je v mojem pogledu takoj postala ženstvena, nežna, umirjena in sproščena osebnost.

Jaz bi rekla, da ta fant surfa ali pa ima resnično rad valove:) Kitajski motivi so pav tako zelo pogosti in priljubljeni, saj se zelo lepo zlijejo s telesom in delujejo kot, da so del njega že od nekdaj.

To so tetovaže, ki sem jih izbrala za to objavo. Fotografij je nastalo precej več, ampak sem želela prikazati različne in drugačne tattoo-je kot jih videvam na naših ulicah. Ne samo iz pogleda tetovaž, ampak nasploh celoten utrip mesta in ljudi je ena velika prijetna, topla, pozitivna tetovaža čez cel hrbet:) – bilo je super in doživetje, ki ga ne bom nikdar pozabila.



En odziv na “San Francisco in tetovaže”

Dodaj odgovor